Certifikáty

Chléb roku 2021

 

Chléb konzumní kmínový

 

V Pardubicích proběhl již 27. ročník prestižní národní soutěže Chléb roku, kterou pravidelně pořádá Svaz pekařů a cukrářů ČR, z.s. Přihlášené vzorky hodnotí zkušení pekaři, technologové, zástupci odborných potravinářských škol a inspektoři SZPI. Vítězové jsou slavnostně vyhlášeni v pražském Břevnovském klášteře, odkud z roku 993 pochází první zmínka o výrobě chleba.

Chlebem roku 2021 v hmotnostní kategorii 500 – 800 g se stal náš konzumní chléb 800 g. Podobný úspěch oslavil náš tradiční konzumní chléb 1 200 g v loňském roce. Probojoval se 28 přihlášenými vzorky a umístěním na 2. místě získal ocenění Chléb vynikající kvality.

Výrobek Olomouckého kraje 2019

 

Chléb žitný 100% žita

 

Soutěž Výrobek Olomouckého kraje podporuje lokální producenty potravin a upevňuje vazbu místních obyvatel na domácí produkty. Již od roku 2005 ji organizuje Agrární komora Olomouckého kraje pod záštítou hejmana Olomouckého kraje. Vítězné produkty získávají logo, které mohou používat na svých obalech. Žluto-zelený trojúhelník v logu znázorňuje přechod úrodné Hané do jesenického pohoří, postupně tmavnoucí modrý představuje Moravu, která stéká z Jeseníků a mění se v mohutnou řeku.

České cechovní normy

 

Uděluje Potravinářská komora ČR

 

Česká cechovní norma je norma stanovující kvalitativní parametry dané potraviny. Stvrzuje, že firma vrábí dle určeného technologického postupu a určuje, co se do daného výrobku má a může použít. Z normy také vyplývají nadstandardní parametry, kterými se daná potravina liší od jiných srovnatelných potravin uváděných na trh. Návrhy posuzuje odborná hodnotící komise složená ze zástupců vysokých škol, výzkumného ústavu, státních kontrolních orgánů, Ministerstva zemědělství ČR a Potravinářské komory ČR.

Značku České cechovní normy uděluje Potravinářská komora ČR.

Bezpečnost výroby

 

FSSC 22000, ISO 22000 a HACCP

 

Certifikáty FSSC 22000, ISO 22000 a HACCP zajišťují bezpečnou a zdravotně nezávadnou výrobu potravin. Zvyšují pořádek a efektivnost organizace, optimalizují provozní náklady a kontrolují správnou výrobní praxi. Vhodnost, účinnost a efektivnost vybudovaných systémů kontroluje nezávislá třetí strana.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace