Certifikáty
Chléb roku 2022
Chléb konzumní kmínový
V Pardubicích proběhl již 28. ročník prestižní národní soutěže Chléb roku, kterou pravidelně pořádá Svaz pekařů a cukrářů ČR, z.s. Přihlášené vzorky hodnotí zkušení pekaři, technologové, zástupci odborných potravinářských škol a inspektoři SZPI. Vítězové jsou slavnostně vyhlášeni v pražském Břevnovském klášteře, odkud z roku 993 pochází první zmínka o výrobě chleba.
Obhájili jsme ocenění loňského ročníku a náš 800g konzumní chléb získal titul Chléb roku 2022 v kategorii 500g - 800g. Podobný úspěch oslavil náš tradiční konzumní chléb 1200g v roce 2020, kdy se probojoval 28 přihlášenými vzorky a umístěním na 2. místě získal ocenění Chléb vynikající kvality.
Chléb žitný 100% žita
Soutěž Výrobek Olomouckého kraje podporuje lokální producenty potravin a upevňuje vazbu místních obyvatel na domácí produkty. Již od roku 2005 ji organizuje Agrární komora Olomouckého kraje pod záštítou hejmana Olomouckého kraje. Vítězné produkty získávají logo, které mohou používat na svých obalech. Žluto-zelený trojúhelník v logu znázorňuje přechod úrodné Hané do jesenického pohoří, postupně tmavnoucí modrý představuje Moravu, která stéká z Jeseníků a mění se v mohutnou řeku.
České cechovní normy
Uděluje Potravinářská komora ČR
Česká cechovní norma je norma stanovující kvalitativní parametry dané potraviny. Stvrzuje, že firma vrábí dle určeného technologického postupu a určuje, co se do daného výrobku má a může použít. Z normy také vyplývají nadstandardní parametry, kterými se daná potravina liší od jiných srovnatelných potravin uváděných na trh. Návrhy posuzuje odborná hodnotící komise složená ze zástupců vysokých škol, výzkumného ústavu, státních kontrolních orgánů, Ministerstva zemědělství ČR a Potravinářské komory ČR.
Značku České cechovní normy uděluje Potravinářská komora ČR.
Bezpečnost výroby
FSSC 22000, ISO 22000 a HACCP
Certifikáty FSSC 22000, ISO 22000 a HACCP zajišťují bezpečnou a zdravotně nezávadnou výrobu potravin. Zvyšují pořádek a efektivnost organizace, optimalizují provozní náklady a kontrolují správnou výrobní praxi. Vhodnost, účinnost a efektivnost vybudovaných systémů kontroluje nezávislá třetí strana.